Οι προσωπικές γνωριμίες του Εμίρη του Κατάρ στην Καρυά Λευκάδας

Ο 62χρονος Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί Εμίρης του Κατάρ που βρέθηκε προχτές στη Λευκάδα, έρχεται στο νησί μας τρίτη χρονιά. Έχει ξεχωριστές και ιδιαίτερες σχέσεις με την Καρυά και τους ανθρώπους της. Η Καρυά ήταν ο λόγος και της τωρινής του επίσκεψης. Η Μαυρέτα Αρβανίτη είναι μια καλή φίλη του Εμίρη. Η γνωριμία τους χρονολογείται από το 2011 όταν τον είδε για πρώτη φορά -μη γνωρίζοντας ποιος είναι- να μπαίνει στο κατάστημά της.

Δημοσίευση από το Άρωμα Λευκάδας

Το κατάστημα της Μαυρέτας βρίσκεται κάτω από τον Άγιο Σπυρίδωνα και ειδικεύεται στα αυθεντικά καρσάνικα κεντήματα, έχει σπουδαία κομμάτια παραδοσιακής τέχνης όπως υφαντά και κοφτά κεντήματα, αλλά πουλάει και όλα τα είδη λαϊκής τέχνης.

Μαγαζί

 

Ο Εμίρης στην πρώτη του επίσκεψη στο κατάστημα ήταν απλός και καταδεκτικός, έμεινε περισσότερο από δυο ώρες εκεί. Ένας κύριος της συνοδείας του, πληροφόρησε την κ. Αρβανίτη ποιος είναι ο επισκέπτης της. Δεν έδειχνε να βιαζόταν, θυμάται, αφού της έδειξε στο κινητό του τηλέφωνο τη σύζυγό του καθώς και τις αθλητικές εγκαταστάσεις που θα διεξαχθεί το Μουντιάλ το 2022. Ψώνισε κάποια δωράκια και πουκαμίσες για τον ίδιο.

ΣΤαμπέλατη προχτεσινή του επίσκεψη ανέβηκε στο χωριό με δυο από τα παιδιά του, τη συνοδεία του, και μια Ελληνίδα μεταφράστρια. Ήταν ντυμένος όπως και τις προηγούμενες φορές με βερμούδα και πουκάμισο – μπλούζα και δεν ξεχώριζε από τους υπόλοιπους τουρίστες.

Αγόρασε πάλι κάποια δωράκια και δείπνησε στην πλατεία της Καρυάς στη ταβέρνα του Καραμπούλια, το ίδιο φαγητό που τρώγει πάντα, ψητό αρνί στη σούβλα.

Η Μαυρέτα ήταν αυτή που κανόνισε τα του φαγητού. Το ψητό αρνί ήταν ένας ακόμα λόγος για την προχθεσινή επίσκεψη του Εμίρη στην Κάρυα αφού προτιμά πάντα το ίδιο μενού.
Ανέβηκε με αμάξι από την πόλη της Λευκάδας, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες φορές που ανέβαινε από το Νυδρί και έβρισκε τη διαδρομή κουραστική. Η ανθρώπινη σχέση που έχει δημιουργήσει ο Εμίρης στην Καρυά συνεχίζεται βεβαίως όλο το χρόνο, με επαφή μέσω της Ελληνίδας φίλης και μεταφράστριας του.

Η κ. Αρβανίτη από την άλλη, αισθάνεται μεγάλη χαρά γι’ αυτή τη σημαντική γνωριμία που απέκτησε απρόσμενα, αλλά η ίδια είναι άνθρωπος θετικός και προσγειωμένος, δεν «παίρνουν τα μυαλά της αέρα» και ξέρει να τοποθετεί το καθετί στη σωστή του διάσταση.

Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που ο Εμίρης του Κατάρ Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί, επέλεξε το κατάστημά μας για να αγοράσει αυθεντικά χειροποίητα Καρσάνικα εργόχειρα.

Δεξιότητες

,

Αναρτήθηκε στις

11 Οκτωβρίου, 2015

Υποβολή Σχολίου

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *